Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

(+30) 28410 83009 easylasithi@gmail.com

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Τ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΑΡ. ΠΡΩΤ.:37

Άγιος Νικόλαος, 27 Ιουλίου 202

Αξιότιμε Αρχηγέ,

   Ενημερωθήκαμε ότι επίκειται η έναρξη του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης την 29/07/2021, με οκτώ αστυνομικούς εκ των οποίων οι επτά θα πάρουν φύλλο πορείας από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου που μέχρι σήμερα υπηρετούν εκεί.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται ένα μικτό τμήμα  να λειτουργήσει ορθά και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Νεάπολης Λασιθίου. Πόσο μάλλον που στην αρμοδιότητα του υπάγονται οι δικαστικές φυλακές Νεάπολης καθώς και το δικαστικό μέγαρο Λασιθίου.

  Επίσης με την έναρξη της ως άνω υπηρεσίας αποδυναμώνεται σε αστυνομικό προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου το οποίο παράλληλα με τις προγραμματισμένες άδειες θα έχει στην διάθεση του για τον μήνα Αύγουστο μόνο δύο ανακριτικούς υπαλλήλους για την λειτουργία του .

 Αυτή την περίοδο που διανύουμε βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν  με την πληρότητα των ξενοδοχείων Αγίου Νικολάου – Ελούντας, να ξεπερνάει το 94% και συνυπολογίζοντας τον επιπλέον φόρτο εργασίας των Αστυνομικών σχετικά με την πανδημία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ελλιπής αστυνόμευσης της περιφέρειας του Αγίου Νικολάου.

   Για τους λόγους αυτούς ζητάμε η έναρξη του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης να πραγματοποιηθεί την 01/09/2021, με την τοποθέτηση των συναδέλφων από τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2021 στο Νομό, οι οποίοι πρόκειται να ενισχύσουν και το Α.Τ. Νεάπολης και αυτό του Αγίου Νικολάου.            

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ