Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

(+30) 28410 83009 easylasithi@gmail.com

Στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Καρακούδη Στυλιανό και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ζερβάκη Πέτρο συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων με το Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Χανίων.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσής μας μετέφεραν στον Πρόεδρο της Ν.Δ. την ανησυχία των συναδέλφων μας για τα τρέχοντα οικονομικά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα που αφορούν το κλάδο μας και ειδικότερα επεσήμαναν τον κίνδυνο που ελλοχεύει ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, δεδομένου των περικοπών που έχουμε υποστεί όλα τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής, ενώ θίχτηκε για άλλη μία φορά το ζήτημα της μη συμμόρφωσης από την Κυβέρνηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Η Ένωση μας σημείωσε επίσης το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού που προκύπτει από την αναλογία Αστυνομικού προς αριθμό μόνιμων κατοίκων του Νησιού σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας με δεδομένο την αύξηση του πληθυσμού λόγω τουριστικής κίνησης κατά τους θερινούς μήνες.

Επιπλέον τονίσαμε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων μέσων για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη (οχήματα υπηρεσιών, υλικοτεχνικός εξοπλισμός κτλ).

Ο Αρχηγός της αξιωματικήςαντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αφού άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που παρέθεσε η Ένωση μας, δήλωσε ότι θα σταθεί τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη της Ν.Δ. αρωγοί στα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο μας δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο έννομο αγαθό της ασφαλείας των πολιτών.

πηγή penaa.gr